Elektricien amsterdam

elektricien amsterdam

Op zoek naar een ervaren elektricien in amsterdam? Lees eerst deze pagina!

Er zijn klussen in huis waarbij een elektrieker onmisbaar is, en karweitjes waarbij een professional niet noodzakelijk is maar toch heel handig. Een elektricien kan vele werkzaamheden uitvoeren, van het installeren van een compleet nieuwe elektrische installatie tot aan het vervangen van een fitting. Tegenwoordig is er ook veel vraag naar domotica of smart home toepassingen waar sommige elektriciens in gespecialiseerd zijn. Ben je zelf op zoek naar een geschikte elektricien in amsterdam? Dat moet je zeker deze pagina lezen over de uiteenlopende algemene elektriciteitswerken die mogelijk zijn, en hoe je voor een scherpe prijs een professionele aannemer kunt inschakelen.

Vergelijk diensten en prijzen van elektriciens in amsterdam door meerdere offertes aan te vragen. Via onze gratis offerte service kun je geheel vrijblijvend prijsopgaven ontvangen van onze elektricien. Ga direct naar de offerte pagina.

Welke soorten algemene elektriciteitswerken zijn er mogelijk bij elektricien amsterdam?

soorten elektriciteitswerken in amsterdam

Er zijn een flink aantal werkzaamheden in huis waarbij je een elektricien kunt inzetten. Denk aan de installatie, uitbreiding of reparatie van een nieuwe elektrische installatie, nieuwe aansluitpunten maken of de woning voorzien van huisautomatisering toepassingen. Bij bepaalde elektriciteitswerken is het ook verplicht om vervolgens een elektriciteitskeuring uit te laten voeren. Een erkend elektricien zorgt ervoor dat de werkzaamheden volgens de officiële AREI regelgeving worden uitgevoerd. Dat is niet alleen goed voor de veiligheid in huis, je weet ook dat de installatie goed door de keuring heen zal komen.

Dit zijn de meest voorkomende algemene elektriciteitswerken:

 • Herstel en renovatie.
 • Elektra verzwaren.
 • Uitbreiding en vervangen van de meterkast.
 • Bekabeling leggen.
 • Huisautomatisering.
 • Persoonlijke en zakelijke beveiliging.
 • LED verlichting installeren, binnen en buiten.
 • videofonie, parlofonie
 • nieuwbouw

Wat zijn de kosten voor een elektricien amsterdam per uur?

elektricien amsterdam uurloon

Je betaalt niet voor iedere elektricien hetzelfde uurtarief. Daar zijn verschillende redenen voor, zoals de kennis en expertise van de aannemer. Een startende elektricien in amsterdam en omgeving rekent 25 euro of meer per uur, een meer ervaren professional zal eerder tussen 30 euro en 35 euro rekenen op uurbasis. Gespecialiseerde elektriciens of vakmensen met een uitgebreide staat van dienst kunnen een uurtarief tussen 40 euro en 50 euro rekenen. Overigens zijn startende elektriciens niet altijd de goedkoopste optie. Meer ervaren professionals kunnen vaak de elektriciteitswerken sneller uitvoeren wat de prijs drukt. Voor bepaalde projecten is het mogelijk een projectprijs te bepalen, dan kom je later niet voor verrassingen te staan.

Wat is het uurtarief van een elektricien amsterdam?

Arbeidsloon (per uur)*Hoeveel ervaring?
Vanaf €25,- per uurBeginnend elektricien
Tussen €30,- en €35,- per uurElektricien met gemiddelde ervaring
Tussen €40,- en €50,- per uurZeer ervaren elektrieker

We kunnen op deze pagina alleen richtprijzen geven. Voor maatwerk offertes kun je naar deze pagina gaan. Zo weet je snel wat jouw project zal kosten bij verschillende aanbieders.

Een elektrieker in amsterdam voor renoveren en herstellingen

renoveren van de elektriciteit

In amsterdam staan veel mooie, klassieke gebouwen. Helaas zijn ze vaak voorzien van elektra die niet meer van deze tijd is. De bewoners kunnen ook andere wensen en behoeften hebben waar de huidige elektrische installatie niet meer aan kan voldoen. Voor een professionele elektricien in amsterdam is er geen klus die te klein of te groot is. Wanneer klanten contact opnemen voor renovatie of reparatie is dat een goed teken. Je neemt als bewoner veiligheid serieus en je laat er liever een persoon met vakkennis naar kijken. In amsterdam komen elektriciens nog steeds regelmatig stoppen dozen tegen, dat kan eigenlijk niet meer. Alvorens te starten met de elektriciteitswerken zal er eerst een inspectie plaatsvinden om te bepalen welke onderdelen aan de elektrische installatie wel of juist niet meer voldoen. Denk aan de aarding inclusief aardlekschakelaar en de kabels. Ook wordt gecontroleerd of de installatie voldoet aan de regels binnen AREI. In veel gevallen wordt er bij renovatiewerken ook een extra elektriciteitskring geplaatst.

Vernieuwing elektriciteit in amsterdam

vernieuwen van de elektriciteit

Het is een bijzondere gebeurtenis om te verhuizen, zeker naar een mooi pand in amsterdam. Helaas is de kans groot dat de bestaande elektrische installatie niet meer voldoet aan de huidige maatstaven. Zo kan het voorkomen dat de bestaande zekeringkast niet gebruikt kan worden in combinatie met apparatuur zoals een afwasmachine of een wasdroger. Ook de kabels kunnen in de loop der jaren verslijten met alle gevolgen van dien. Ongeaarde stopcontacten komen ook nog vaak voor, dit kan gevaarlijke situaties opleveren in de woning. Laat in dat geval de elektra in de woning vernieuwen. Wanneer de kabels vernieuwd worden kun je kortsluiting, elektrocutie en brand voorkomen. Zorg er wel voor dat oude bekabeling volledig verwijderd en vervangen wordt. Laat deze werkzaamheden uitvoeren door een specialist in renovatiewerken.

Vraag direct meerdere offertes aan bij elektriciens in amsterdam en omgeving. Deze service is gratis en verplicht je tot niets.

Zekeringkast laten vervangen

vervangen van de zekeringkast

In oude panden komt het vaak voor dat de zekeringkast vervangen moet worden. Bijvoorbeeld wanneer de meterkast niet voldoende groepen heeft om aan de behoefte te voldoen. Je kunt ook denken aan het gebruik van krachtstroom in de woning voor specifieke toepassingen, de meterkast vernieuwen of verplaatsen, en ook nieuwe apparaten die geïnstalleerd worden in de woning. Een professionele elektricien zal dan als eerste de stroom onderbreken en de huidige kast verwijderen. Dan worden de nieuwe onderdelen geplaatst en worden de groepen verdeeld. Zo kan een overbelast systeem vermeden worden. Na vernieuwing zal de elektriciteitsinstallatie gekeurd moeten worden.

Voordelen van een professionele elektricien in amsterdam

professionele elektricien in amsterdam

In iedere woning is elektriciteit onmisbaar, dat spreekt eigenlijk wel voor zich. Niet alleen moet de functionaliteit in orde zijn, het systeem moet ook veilig werken. Dat is al een belangrijke reden om te kiezen voor een professionele aannemer. Zo voorkom je niet alleen aansluitingen die niet goed functioneren, het geeft ook een veilig gevoel als je weet dat het systeem op de juiste wijze is aangesloten. Hier zijn de voornaamste voordelen om een erkend elektricien in te schakelen voor regio amsterdam:

 • Het is zeker dat de aansluitingen juist zijn.
 • Het risico op storingen en uitval is minimaal.
 • De elektrische installatie werkt naar behoren en volgens de AREI regels.
 • De kans op een kortsluiting of brand is verwaarloosbaar.
 • Als er zich problemen voordoen kunnen deze snel opgelost worden.

Elektriciens bij een nieuwe installatie of uitbreiding

uitbreiding van de elektriciteit

Bij zowel de plaatsing van een compleet nieuwe elektriciteitsinstallatie als bij uitbreiding van een bestaande installatie tijdens renovatiewerken is het verstandig om een erkende elektricien in te schakelen om de werkzaamheden uit te voeren. Naast het grote werk kunnen zij ook stroompunten installeren. Binnen de woning maar ook buiten in de tuin voor tuinverlichting. We zullen hieronder verder ingaan op de verschillende soorten elektriciteitswerken en de diverse aansluitingen die er mogelijk zijn inclusief de gemiddelde prijzen voor deze elektriciteitswerken.

Elektriciteit leggen amsterdam

laten leggen van elektriciteit in amsterdam

Wanneer er een nieuwe woning gebouwd wordt zal de elektra hier een belangrijk onderdeel van uitmaken. Wanneer er geen elektrische installatie aanwezig is, zal er geen verlichting zijn, geen televisie, geen internet en nog veel meer. Als je helemaal met nul moet starten is het verstandig om hiervoor een ervaren elektricien in te schakelen die helpt om overal rekening mee te houden, en het systeem op een veilige wijze op te zetten. Als eerste zal eerste elektriciteitsplan opgesteld worden, dit bestaat uit een tweetal schema’s waarop alle kabels, de stopcontacten en lichtpunten vermeld staan. Als er nog geen leidingen aanwezig zijn zullen deze geïnstalleerd worden. Bij reeds aanwezige leidingen worden de juiste kabels getrokken. Na het plaatsen van het laatste stopcontact wordt de meterkast afgewerkt.

Uitbreiding elektrische installatie in amsterdam

Uitbreiding elektrische installatie

Als er behoefte is om meer apparaten aan te sluiten dan momenteel het geval is, dan zal de elektriciteitsinstallatie uitgebreid moeten worden. Er zal dan een extra stroomgroep geplaatst moeten worden om ervoor te zorgen dat het systeem niet overbelast raakt. Additionele stroomkringen plaatsen valt ook onder verzwaring. Denk aan het bouwen van een extra ruimte, in de badkamer of bij elektra in de tuin. De stroomkringen en stroomgroepen moeten geplaatst worden achter een differentieelschakelaar. Daarbij moet de elektricien in amsterdam er rekening mee houden dat het maximum toegestane stroomniveau niet overschreden wordt.

Plaatsen van een aardingspin

plaatsen van en aardingspin

Een aardingspin kan levens redden. Wanneer iets stuk is en daardoor spanning op een apparaat ontstaat, dan wordt de stroom dankzij een aardingspin afgevoerd via de bodem. Tijdens nieuwbouwprojecten wordt er vaak een aardingslus onder de fundering geplaatst. Bij reeds bestaande huizen in amsterdam kiest men er doorgaans voor een aardingspin in de aarde te plaatsen, meestal in de tuin. Deze pin moet op een diepte van minimaal zestig centimeter in de aarde worden geplaatst. De aardingspin heeft een gemiddelde lengte van anderhalve meter.

Aansluiten van de meterkast

aansluiten van en meterkast

Wanneer de aardingspin, de draden en de stroomkringen op de zekeringkast zijn aangesloten zal de elektricien de aansluitingen in de meterkast verzorgen. Daarbij worden de richtlijnen in de AREI toegepast, dat is het Algemeen Reglement op de Elektrische Installatie. Als eerste wordt de aarding gekoppeld, vervolgens wordt de bekabeling aangesloten, de voedingskabel komt op de scheidingsschakelaar. De elektriciteitsmeter wordt als laatste geïnstalleerd.

Kosten voor elektriciteit aansluiten

prijzen aansluiten elektriciteit in amsterdam

De gemiddelde kosten om elektriciteit in de gehele woning te plaatsen inclusief aansluiting zal pakweg 3750 euro kosten. Wanneer er alleen buiten elektriciteit vernieuwd moet worden ben je voor minder dan 500 euro klaar. Krachtstroom aanleggen in de keuken kost ruim 800 euro. Bij een hoger aantal groepen zal de totale prijs van het project ook stijgen. Een compleet nieuwe meterkast installeren zal tussen 350 en 850 euro bedragen. Er zijn altijd unieke kenmerken die meespelen om de prijs te bepalen, zoals de werkzaamheden die verricht moeten worden evenals het aantal stroomgroepen. Onderstaand hebben we enkele standaard prijzen voor projecten opgesomd.

Elektriciteit aansluiten kosten

 • Volledige woning of nieuwbouw inclusief meterkast vervangen, aardlekschakelaar aansluiten en stopcontacten plaatsen kost ongeveer 3750 euro.
 • Een tuinhuis voorzien van stroom kost ongeveer 450 euro.
 • In de woonkamer zaken als de thermostaat en verlichting aansluiten kost ongeveer 550 euro.
 • Apparaten op krachtstroom en de verlichting in de badkamer aansluiten in de badkamer en/of keuken kost ongeveer 800 euro.
 • Aansluitingen bij de veranda voor bijvoorbeeld een keuken buiten inclusief aansluiting voor zware apparaten en schakelaars binnen kost ongeveer 1000 euro.
 • Een normale aarding plaatsen inclusief de materialen en kosten voor aansluiten kost ongeveer 200 euro.
 • De meterkast aansluiten kan sterk variëren op basis van de fase van de meterkast en het aantal groepen en kost ongeveer 350 tot 850 euro.

Dit zijn richtprijzen inclusief BTW, materialen en montage. Voor maatwerk offertes van verschillende aanbieders in jouw omgeving kun je direct naar onze offerte pagina gaan.

Algemene elektriciteitswerken in huis

algemene elektriciteitswerken in amsterdam

Onder standaard elektriciteitswerken in huis verstaan we diverse karweien waaronder kabels leggen voor de verlichting, lampen ophangen of de installatie van wisselschakelaars. Hoewel een handige klusser ver kan komen adviseren we ook voor dit soort werkzaamheden een professionele elektricien te laten komen. Welke mogelijkheden er nog meer zijn lees je verder op deze pagina.

Verlichting in huis

woning verlichting laten aansluiten en plaatsen

Licht is misschien wel het voornaamste onderdeel van de elektra, het is in ieder geval het meest zichtbare element. Zonder licht zou het moderne leven onvoorstelbaar en onmogelijk zijn. Stel samen met een elektricien in amsterdam een lichtplan op waarin alle voorkeuren verwerkt worden. Bij een nieuwbouwproject is er de ideale gelegenheid om de woning optimaal te voorzien van lichtpunten. Wanneer er ook spots in de keuken geplaatst moeten worden kun je dit direct aangeven, de elektricien zal dit meenemen in het lichtplan. Zo kunnen alle kabels mooi weggewerkt worden wat er strak uitziet en ook veiliger is.

Verlichting in de tuin

tuinverlichting laten plaatsen

Werken met elektrische aansluitingen in de tuin brengt wat meer uitdagingen met zich mee. Het is van belang dat de bekabeling bestand is tegen vocht maar ook ongedierte. Kabels worden op een behoorlijke diepte in de aarde gelegd. Er moet gewerkt worden met de juiste materiaal, later herstellen kan veel werk en kosten met zich meebrengen. Wanneer je de voortuin en achtertuin wilt verlichten zijn hier volop mogelijkheden voor. Een eenvoudige lamp in de tuin kan functioneel licht bieden, met sfeerlichten die weggewerkt zijn in de aarde kun je de tuin in de avond een compleet ander uiterlijk geven.

Installatie wisselschakelaar

Installatie wisselschakelaar

Een wisselschakelaar is heel handig wanneer je dezelfde lamp vanaf twee locaties wilt bedienen. Denk bijvoorbeeld aan de lamp in de hal bij de trap of op de overloop. De lampen zijn dan zowel bovenaan de trap en beneden in- en uit te schakelen. Een andere benaming voor een wisselschakelaar is ook een hotelschakelaar. Bij installatie zal de elektricien op twee locaties een wisselschakelaar plaatsen. De nuldraden en fasedraden worden bevestigd inclusief een grijze of zwarte schakeldraad. Deze draad zal de twee schakelaars met elkaar verbinden.

Kosten voor verlichting aansluiten

aansluiten verlichting prijzen

Bij een nieuwbouwproject in amsterdam waarbij je een erkende elektricien wilt inschakelen om de verlichting te installeren moet je rekening houden met bedragen tussen 1500 euro en 2000 euro. Deze richtprijs is op basis van negen tot maximaal 16 lichtpunten. Wanneer je alleen de draden voor lampen laat plaatsen in de keuken bedragen de kosten tussen 450 euro en 550 euro. Naast het aantal lichtpunten spelen ook extra opties zoals wisselschakelaars een rol in de totaalprijs, evenals het uurtarief van verschillende elektriciens. Verlichting voor buiten kost gemiddeld tussen 100 euro en 250 euro. Hierbij moet je rekening houden met de hoeveelheid lichtpunten, de lengte van de kabel en mogelijk een extra groep voor in de meterkast.

Richtprijzen voor verlichting aansluiten:

 • 9 tot 16 lichtpunten in het gehele huis kost ongeveer 1500 tot 2000 euro.
 • 3 tot 4 lichtpunten in de keuken kost ongeveer 450 euro tot 550 euro.
 • 2 tot 4 lichtpunten in de woonkamer kost ongeveer 350 euro tot 550 euro.
 • 1 tot 2 lichtpunten in de gang kost ongeveer 150 euro tot 250 euro.
 • 1 tot 2 lichtpunten in de slaapkamer kost ongeveer 150 tot 250 euro.
 • 1 tot 2 lichtpunten in de badkamer kost ongeveer 150 tot 250 euro.
 • Verlichting buiten kost ongeveer 100 tot 250 euro.

Dit zijn richtprijzen inclusief BTW, materialen en montage. Gratis maatwerk offertes ontvangen van meerdere elektriciens in de omgeving? Ga naar deze pagina.

Data kabels leggen

laten leggen van data kabels in amsterdam

Het lijkt er soms op dat alles tegenwoordig zonder draden werkt, toch zijn er nog steeds voordelen om data via kabels te laten lopen. Denk aan televisie kijken, of bellen en internetten via een vaste kabel. Wanneer je een wifi router in huis hebt staan op een centrale locatie is het mogelijk dat de ontvangst elders in huis niet optimaal is. Wanneer je ook datakabels laat installeren kun je eenvoudig een extra router plaatsen zodat het signaal door de gehele woning optimaal is. Om betrouwbare datakabels te laten plaatsen kun je het beste een beroep doen op elektriciens met specialisme in dit soort aansluitingen.

Aansluiting differentieelschakelaar

aansluiten van een differentieelschakelaar

In de meterkast mag een differentieelschakelaar niet ontbreken. Deze schakelaar wordt ook wel een verliesstroomschakelaar of een aardlekschakelaar genoemd en beschermt de bewoners tegen mogelijke elektrocutie. Bij detectie van een lekstroom die gevaar kan opleveren, zal de aardlekschakelaar de elektrische installatie direct uitschakelen. Deze schakelaar meet de hoeveelheid stroom die wordt opgenomen en de hoeveelheid stroom die weer terugstroomt. Er zijn twee soorten aardlekschakelaars die door elektriciens gebruikt worden. In normale situaties wordt een schakelaar op 300mA gebruikt. Op vochtige locaties worden gebruik gemaakt van een 30mA schakelaar.

Wist je dat erkende elektriciens altijd werken volgens het Algemeen Reglement op de Elektrische installaties ofwel AREI? Daarin zijn diverse regels vastgelegd, zo mag er een maximaal aantal van vier groepen aan een differentieelschakelaar gekoppeld worden.

Beveiliging tegen overspanning

Beveiliging tegen overspanning

De differentieelschakelaar is bestemd om mensen te beschermen, de overspanningsbeveiliging heeft als taak de elektronica in huis veilig te stellen. Deze beveiliging zorgt ervoor dat apparatuur geen hinder ondervindt van bliksem die in regio amsterdam kan inslaan met als gevolg een hoog spanningsverschil rondom jouw woning. Komt dit vaak voor? Meer dan je waarschijnlijk zult verwachten, 50.000 keer in België volgens de officiële cijfers. Zelfs wanneer de bliksem niet direct op jouw woning inslaat kan dit funest zijn voor elektrische apparaten in huis, zorg er dus voor dat er een deugdelijke overspanningsbeveiliging aanwezig is.

Ziet u de onweers bui al hangen? Vraag dan snel offertes op bij elektriciens in amsterdam, gratis en geheel vrijblijvend.

Elektricien in amsterdam inschakelen voor kleine elektriciteitswerken

kleine elektriciteitswerken in amsterdam

Naast de grote projecten is het ook zeker mogelijk om een professionele elektricien in te schakelen voor kleinere elektriciteitswerken. Zo kun je een nieuw stopcontact laten installeren, of een oud stopcontact laten vervangen. Je kunt een deurbel laten aanbrengen of het domotica systeem laten herstellen of uitbreiden. Een kleine klus kan soms veel voordeel bieden, en dit soort details kunnen een grotere impact in huis hebben dan je zult denken.

Aansluiten van een stopcontact

aansluiten van een stopcontact

Een stopcontact aansluiten is een voorbeeld van een kleiner karwei. De voornaamste reden om stopcontacten te vervangen is beschadiging aan de behuizing of aantasting door vuil in de loop der jaren. Het komt vaak voor dat oude stopcontacten ooit op een onhandige plek geïnstalleerd zijn, of door het grotere aantal apparaten en laders is er behoefte aan meer aansluitpunten. Omdat erkende elektriciens in amsterdam altijd werken volgens de AREI regels weet je zeker dat de elektriciteitswerken veilig en conform de regelgeving uitgevoerd worden. Denk aan een maximum van acht stopcontacten binnen een circuit. Het is overigens niet nodig om de elektrische installatie opnieuw te laten keuren na voltooiing van deze werkzaamheden, dit wordt niet als een ingrijpende aanpassing aangemerkt.

Plaatsing van een deurbel of videofonie

plaatsen van een deurbel

Het is vrij eenvoudig om een nieuwe deurbel aan te sluiten op een aanwezige beldraad. Als eerste wordt de achterplaat van de bel verwijderd, en de beldraad wordt afgesloten. Dan kan het overige deel van de behuizing geplaatst worden. Wanneer het nodig blijkt om een nieuwe beldraad te plaatsen zal er eerst een transformator worden aangesloten. Dit wordt nabij een stopcontact uitgevoerd. Dan wordt er een gat geboord in de muur of het kozijn om de nieuwe beldraad te installeren. Dan wordt de deurbel aangesloten, de draad wordt als laatste aan de transformator aangesloten. Reken gemiddeld 15 euro tot 65 euro voor een deurbel plaatsen, deze prijs is exclusief arbeidskosten.

Wil je kleinere elektriciteitswerken laten uitvoeren door een professionele elektricien? Vraag prijzen aan bij specialisten in amsterdam via de gratis te gebruiken offerte pagina.

Aansluiten van een lamp

aansluiten van een lamp

Lampen worden aangesloten op een centrale doos. Daar komen alle kabels uit die aangesloten worden. Wanneer je een plafondlamp op een andere locatie wilt neerhangen dan de positie van de centrale doos kun je dit realiseren door een kabelgoot te plaatsen. Dan lopen de kabels niet zichtbaar over het plafond. De armatuur zal op de nuldraad, de schakeldraad en de aardedraad aangesloten worden met behulp van een kroonsteen. Het kan nodig zijn om de lamp te bevestigen aan een trekontlasting, dan hoeven de kabels het gewicht van de lamp niet te dragen. De kosten voor een hangende lampen installeren kost tussen 3,50 euro en 12,50 euro exclusief de arbeidskosten.

Kosten voor eenvoudige elektriciteitswerken

kostprijs voor kleine elektriciteitswerken

Wanneer je een nieuw inbouw stopcontact wilt laten installeren moet je daarvoor een prijs rekenen tussen 75 euro en 125 euro. Een bestaand inbouw stopcontact vervangen is goedkoper omdat de bekabeling dan reeds aanwezig is. Dan betaal je tussen 25 euro en 50 euro. In onderstaande prijzentabel kun je een overzicht vinden van richtprijzen. De totale kosten voor eenvoudige elektriciteitswerken worden met name gebaseerd op de uurprijs die een elektricien in amsterdam berekend. Daarbij zullen startende elektriciens een lager tarief hanteren dan meer ervaren professionals. Daarnaast speelt de complexiteit van de werkzaamheden een rol evenals de materialen die gebruikt worden.

Richtprijzen eenvoudige elektriciteitswerken:

Stopcontact laten plaatsen door elektriciens

 • Een inbouw stopcontact installeren kost gemiddeld tussen 70 euro en 125 euro.
 • Een stopcontact vervangen kost gemiddeld tussen 30 euro en 50 euro.
 • Een stopcontact in de meterkast installeren kost gemiddeld tussen 50 euro en 65 euro.

Deurbel en elektriciteitswerken

 • Een deurbel met of zonder draad plaatsen kost gemiddeld tussen 15 euro en 65 euro.
 • En intercom plaatsen zonder camera kost gemiddeld tussen 25 euro en 75 euro.
 • Een intercom plaatsen met camera kost gemiddeld tussen 150 euro en 250 euro.
 • Installatie kost gemiddeld tussen 45 euro en 60 euro per uur.

Lamp plaatsen

 • Een dimknop plaatsen kost gemiddeld tussen 15 euro en 65 euro.
 • Een aan/uit knop plaatsen kost gemiddeld tussen 25 euro en 75 euro.
 • Installatie kost gemiddeld tussen 45 euro en 60 euro per uur.

Dit zijn richtprijzen inclusief BTW. Vraag maatwerk offertes aan via onze gratis te gebruiken offerte pagina.

Automatiseren en beveiligen

Er zijn veel mogelijkheden om functies in de woning automatisch te maken, en om de beveiliging van de woning sterk te verbeteren. Denk aan het inschakelen of uitschakelen van de verlichting met een tijdklok, of op basis van een sensor die licht of beweging kan registreren. Het is ook mogelijk om apparaten door de gehele woning te bedienen via een app op smartphone of tablet. Zelfs rookmelders kun je bedienen via software, of schakel slimme toepassingen aan elkaar. Voor beveiliging kun je mobiel beelden bekijken van de bewakingscamera, ook wanneer je niet thuis bent. Ontvang overal waar je bent een notificatie wanneer er iemand voor de deur staat of wanneer er iets anders in of rond de woning gebeurt.

Domotica toepassingen

domotica

De verschillende domotica toepassingen kun je indelen in de volgende categorieën:

 • Wooncomfort
 • Energiebesparing
 • Veiligheid in de woning
 • Veiligheid rond de woning

Een andere benaming is huisautomatisering, dit wordt ook wel een smart home genoemd. Het is een combinatie van apparaten en diensten die zelfstandig of via afstandsbediening bepaalde handelingen in en rond de woning eenvoudiger en veiliger zullen maken. Daarbij is er een onderscheid te maken tussen een open systeem en een gesloten systeem. Een gesloten systeem is niet uitbreidbaar buiten het assortiment van de leverancier, een open systeem kan uitgebreid worden met honderden apparaten en diensten van verschillende fabrikanten en dienstverleners. Naast automatisch functioneren kun je de afzonderlijke apparaten en het volledige systeem beheren via een app op een smartphone, tablet of via een PC. Met ‘slimme’ luidsprekers kun je zelfs apparaten besturen met je stem. Domotica verlichting is erg populair, evenals elektrische raamdecoratie, alarmsystemen en zelflerende thermostaten.

Kosten voor domotica installatie

domotica prijzen

 • Een domotica installatie inclusief wandcontactdozen, datalijnen, aansluitingen voor multimedia en additionele voorzieningen in de meterkast kost ongeveer 3750 euro.
 • Uitbreiden met verwarming kost ongeveer 900 euro extra.
 • Uitbreiden met een alarmsysteem kost ongeveer 1500 euro extra.
 • Uitbreiden met audio kost ongeveer 2000 euro extra.

Dit zijn gemiddelde prijzen op basis van een gemiddelde woning voorzien van drie slaapkamers. Het betreft een domotica systeem met 14 lichtkringen en 10 zones.

Gratis maatwerk offertes ontvangen voor elektrische domotica installaties in amsterdam? Ga dan direct naar deze pagina om prijzen op te vragen.

Parlofoon en videofoon installeren

installeren parlofoon en videofoon

Je wilt in amsterdam niet altijd zomaar de deur openen wanneer iemand aanbelt. Je kunt dan een oogje in de deur laten maken, gelukkig zijn er ook andere en betere oplossingen beschikbaar. De parlofoon of intercom is een eenvoudig doch effectief middel om de veiligheid en het wooncomfort te verhogen. Je kunt direct een spraakverbinding tot stand brengen met de persoon aan de deur. Met een videofoon kun je ook zien wie er aan de deur staat, met de optie deze opnames ook vast te leggen. Vraag bij de elektricien naar alle mogelijkheden.

Tuinpoort ter beveiliging van de tuin

elektrische beveiliging tuinpoort

Het is niet altijd wenselijk dat ongenode gasten zomaar in de tuin kunnen komen. Met een beveiligde tuinafsluiting kun je dit voorkomen. Dit kan op meerdere manieren; door een camera te plaatsen, een videofoon te installeren of door een elektronisch bedienbare tuinpoort te plaatsen. Zo kun je op afstand de poort bedienen. Een keycard of codeslot behoort ook tot de mogelijkheden.

Beveiligingscamera en alarm systeem

alarmsysteem en beveiliginscamera

Er is volop keuze in beveiligingscamera’s en alarm systemen, zowel met als zonder draad. Je kunt hiermee de woning van buiten en binnen beveiligen. Niet alleen tegen inbrekers, je kunt ook met alarmering de woonruimte veiliger maken. Denk aan slimme rookmelders die bij onraad een signaal sturen naar je eigen smartphone, ook wanneer je niet thuis bent. Het spreekt voor zich dat deze apparatuur goed geïnstalleerd moet worden, je moet er immers op kunnen rekenen. Laat de installatie daarom uitvoeren door een gespecialiseerde elektricien met verstand van zaken. Houd er rekening mee dat er juridische voorwaarden en restricties van toepassing zijn.

Elektriciteitskeuring

elektriciteitskeuring in amsterdam

Wanneer je een huis in amsterdam hebt gekocht waarbij de elektrische installatie afgekeurd is, heb je nog achttien maanden om deze in orde te brengen en opnieuw te laten keuren. Een elektriciteitskeuring wordt uitgevoerd volgens de AREI standaard regels en richtlijnen, en is verplicht bij iedere uitbreiding, verzwaring of wijziging. Ook een nieuwe elektrische installatie zal verplicht gekeurd moeten worden door een geautoriseerd keuringsorgaan. Wanneer het een woning betreft die voor 1 oktober 1981 is gebouwd zal bij verkoop de elektrische installatie altijd gekeurd moeten worden door een erkend elektricien. Overhandig het keuringsattest bij de verkoop.

Verplicht elektriciteit keuren in amsterdam

Na vernieuwen of aanpassen van de elektriciteitsinstallatie is het wettelijk verplicht om de installatie te laten keuren. Naast de aansluiting en apparatuur zal ook het eendraadschema en het situatieschema overlegd moeten worden. Een positief keuringsverslag heeft een geldigheidsduur van 25 jaar, of tot er een vernieuwing of aanpassing plaatsvindt. Ga voor meer details naar de officiele website Vlaanderen.be voor alle voorwaarden en informatie over deze keuring. Kijk ook op de website Belgium.be voor meer informatie.

De kosten om een elektriciteitsinstallatie te laten keuren liggen tussen 125 euro en 175 euro inclusief BTW. Vraag direct offertes op bij erkende elektriciens voor de elektriciteitskeuring in amsterdam.

Spoed elektricien in amsterdam inschakelen

spoed elektricien amsterdam

Het is niet altijd mogelijk om te wachten tot de elektricien tijd heeft om langs te komen. Denk aan een plotselinge uitval van stroom. Er zijn elektriciens die 24 uur per dag, 7 dagen per week oproepbaar zijn voor spoedklussen. Hier zijn wel andere tarieven aan verbonden. Via ons offerte formulier is het mogelijk om offertes voor elektriciteitswerken met spoed in regio amsterdam aan te vragen, dit kun je op het formulier direct invullen. Het opvragen van offertes is geheel gratis, je kunt vrijblijvend de aanbiedingen met elkaar vergelijken.

Waarom een lokale elektricien inschakelen?

Er zijn wellicht elektriciens buiten regio amsterdam die langs kunnen komen, maar dat is meestal niet zo voordelig. Vaak worden er voorrijkosten berekend die flink kunnen oplopen bij een aannemer buiten de regio. Communicatie met een lokale aannemer is doorgaans ook wat eenvoudiger, bijvoorbeeld bij onderhoudswerken.

Vergelijk offertes en bespaar geld!

Je hebt op deze pagina kunnen lezen dat niet alle elektriciens hetzelfde uurtarief hanteren. Daarnaast zijn er ook verschillen in specialisme, materiaalgebruik en flexibiliteit. Zeker bij grote projecten kan het voordelig zijn om meerdere offertes aan te vragen. Gelukkig hoef je zelf niet de aannemers op te zoeken, via ons handige offerte formulier kun je direct meerdere offertes aanvragen. Deze dienst is geheel gratis te gebruiken en verplicht je tot niets. Vergelijk rustig de aanbiedingen en maak dan een weloverwogen keuze.