Elektriciteit vernieuwen

elektriciteit laten vernieuwen in een oude woning

Het vernieuwen van een bestaande elektrische installatie en netwerk in huis is doorgaans geen eenvoudige opgave, het kan wel veel extra wooncomfort opleveren. Je kunt er ook energie mee besparen, wat je ieder jaar zult merken bij de lagere energiekosten. Op deze pagina geven we informatie over elektriciteit vernieuwen, praktische tips en advies wanneer je zelf aan de slag wilt gaan. Vraag je elektricien offerte aan bij elektricien-jk.nl

Voordelen van elektriciteit vernieuwen

voordelen van elektriciteit vernieuwen

Eigenlijk zijn er geen nadelen te noemen bij het vernieuwen van de elektriciteit in huis, op het gevaar na wanneer je onzorgvuldig te werk gaat. Bij aanschaf van een woning waarbij de elektrische installatie afgekeurd is, ben je als eigenaar verplicht om deze binnen achttien maanden opnieuw te laten keuren. In wat oudere panden komt het vaak voor dat de elektrische installatie afgekeurd wordt omdat de elektra niet veilig genoeg wordt bevonden door het keuringsorgaan. Je kunt toch een goedkeuring krijgen door de bestaande elektrische installatie te repareren, of door de installatie compleet te vernieuwen. Vraag voor deze elektriciteitswerken gratis en vrijblijvend prijzen op bij erkende elektriciens in de omgeving via onze offerte pagina.

Risico’s van een afgekeurde elektrische installatie

risico's afgekeurde elektrische installatie

Een afkeuring wordt niet voor niets opgelegd, zo kan er een reëel gevaar bestaan voor elektrocutie, door overbelasting van een verouderd netwerk kan er brand ontstaan, ook kortsluiting in kabels zonder isolatie behoort tot de mogelijkheden. Op het moment dat er brand uitbreekt bij een afgekeurde elektrische installatie kun je in de problemen komen met de brandverzekering. Na keuring met positieve uitslag zul je een elektriciteitsattest ontvangen. Bij een eventuele verkoop van de woning in de toekomst zal dit zeker voordeel bieden.

Kosten voor elektriciteit vernieuwen

prijs voor het vernieuwen van de elektriciteit

Een volledige vernieuwing van de elektra in huis betekent een compleet nieuwe elektriciteitskast, nieuwe kabels leggen, nieuwe stopcontacten en schakelaars plaatsen. De kosten voor deze werkzaamheden liggen gemiddeld tussen 8000 euro en 10.000 euro op basis van een standaard woning. Als je deze kosten wilt beperken kun je zelf wat eenvoudige maar arbeidsintensieve handelingen uitvoeren zoals kappen en slijpen, leidingen plaatsen en dichtstrijken, stopcontacten schakelaars plaatsen, en mogelijk ook de aansluiting op het elektrische bord.

Domotica laten installeren

domotica laten installeren en elektriciteits vernieuwen

Een extra uitgave die voor besparing kan zorgen in de toekomst is de installatie van domotica. Dit biedt je meer controle over het energieverbruik zoals de verwarming, de verlichting en andere apparatuur in huis. Als je meer wilt weten over de kosten bij elektriciteit vernieuwen en/of de mogelijkheden voor domotica kun je gratis en zonder verdere verplichtingen offertes opvragen bij elektriciens in de omgeving via deze offerte pagina.

Premies om te kosten te drukken

premie elektriciteit vernieuwen

Er zijn verschillende manieren om op kosten te besparen, waarvan er enkele premies bestaan die heel interessant kunnen zijn:

1. Renovatiepremie

Bij een elektrische installatie die geheel of voor deel vernieuwd moet worden, in een woning die ouder is dan 30 jaar, is het mogelijk om de Renovatiepremie aan te vragen. Er zijn verschillende voorwaarden aan verbonden waaronder het inkomen.

2. Verbeteringspremie

Bij het uitvoeren van relatief kleine elektriciteitswerken bij een woning die ouder is als 25 jaar, is het mogelijk om de Verbeteringspremie aan te vragen. Ook aan deze premie zijn voorwaarden verbonden waaronder het inkomen.

3. Lager BTW tarief

Bij vernieuwing van de elektra kun je in aanmerking komen voor een lager BTW tarief van 6% in plaats van 21%. Deze korting geldt niet voor lampen en armaturen, tenzij ze compleet ingewerkt zijn in een muur of plafond.

Ontdek de mogelijkheden voor premies en ontvang een maatwerk prijsopgave via onze offerte pagina.

Zelf elektriciteit vernieuwen ?

zelf elektriciteit vernieuwen of vervangen

Je kunt ook zelf aan de slag gaan. Hier zijn drie vormen van doe-het-zelf elektriciteitswerken:

1. In samenwerking met een erkende elektricien

Werk samen met een erkend elektricien en bepaal wie er welke werkzaamheden zal uitvoeren. De professional kan aangeven welke onderdelen op een verantwoorde wijze door de bewoner zelf uitgevoerd kunnen worden, op basis van een goede planning vooraf. Neem contact op met erkende elektriciens via deze pagina.

2. Zelfbouw kit

Als je een zelfbouw kit aanschaft is het mogelijk om helemaal zelf de klus te klaren. Mocht je alsnog hulp nodig hebben, dan kun je alsnog een beroep doen op een professionele elektricien. Doe dit wel op tijd, bij grote fouten kunnen de kosten achteraf nog hoger uitvallen. Vraag vrijblijvend offertes aan voor professionals en voor zelfbouw kits via deze pagina.

3. Training volgen

Om zelf op een verantwoorde wijze aan de slag te gaan is het mogelijk om hiervoor een training te volgen. Dit is een basisopleiding elektriciteit waarbij je voldoende leert om de elektriciteitswerken zelf ten uitvoer te brengen.

Tips bij elektriciteit vernieuwen

  • De elektrische installatie vernieuwen is een flink project met de daarbij behorende kosten. Door eerst meerdere offertes met elkaar te vergelijken kun je vaak kosten besparen. Dit kun je direct doen via onze handige én gratis offerte pagina.
  • De erkende elektricien helpt je bij het ontwerpen van een goed eendraadschema. Dit is een illustratie waarin alle kabels, leidingen en andere onderdelen van de installatie worden vastgelegd.
  • Om arbeid en kosten te besparen kun je vooraf noteren waar je de schakelaars, stopcontacten en de thermostaat geplaatst wilt hebben. Denk ook aan de plaatsing van apparatuur zoals de televisie en audio installatie.
  • Houd rekening met uitbreiding in de toekomst zoals dimmers voor de verlichting, bewegingsmelders, elektrische raamdecoratie, airconditioning etc.

Vraag offertes aan voor professionele elektriciteitswerken

Met een erkend elektricien weet je zeker dat de elektrische installatie op de juiste wijze wordt vernieuwd, en kun je rekenen op maatwerk advies voor een toekomstgerichte elektrische installatie. Vraag direct gratis en geheel vrijblijvend offertes aan.