Werfkast plaatsen en laten keuren

werfkast

Bij een nieuwbouwproject is er nog geen elektrische installatie aanwezig, toch is er stroom nodig om de werkzaamheden ten uitvoer te brengen. Dan zal er een werfkast geplaatst moeten worden, een tijdelijke stroomvoorziening die alles levert wat er nodig is op de werf. Op deze pagina leggen we uit waar een werfkast uit bestaat, hoe deze gekeurd wordt, wat de kosten zijn en hoe je geld kunt besparen op elektriciteitswerken. Laat een werfkast altijd plaatsen door een erkende elektricien.

Uit welke onderdelen bestaat een werfkast?

werfkast onderdelen

Een standaard werfkast bestaat uit:

  • Stopcontacten
  • Geleiders
  • Aarding
  • Elektrisch bord

De stopcontacten zullen met de aarde verbonden worden. Dit is een aardingspin of elektrode. Dan is er nog een aardgeleider en een aardingsonderbreker. Op het elektrisch bord is een hoofdschakelaar aanwezig.

Waar bestaat de keuring van een werfkast uit?

werfkast keuring

Een elektrische installatie in een woning moet verplicht gekeurd worden, dat geldt ook voor een werfkast die tijdens de werkzaamheden gebruikt wordt. Zo kan er een veilige situatie op de werf verzekerd worden. Het keuringsorgaan zal op een aantal verschillende punten controles uitvoeren waaronder het elektrisch bord, de aarding, de aanwezigheid van minimaal twee automaten en twee stopcontacten. De spreidingsweerstand van de aarding wordt gecontroleerd evenals de isolatie. De continuïteit van de aardingsgeleider wordt doorgemeten.

Prijs werfkast huren?

prijzen voor het huren van een werfkast

Omdat een werfkast slechts een tijdelijke oplossing is, zal aanschaf van deze installatie te kostbaar zijn. Daarom zal een dergelijk systeem doorgaans gehuurd worden, het is niet moeilijk om een verhuurbedrijf van deze materialen te vinden. De kosten voor werfkasten huren liggen gemiddeld tussen 10 euro en 15 euro per maand, dit is de prijs exclusief keuring en BTW. Een werfkast kopen begint bij prijzen rond de 500 euro, wat nog aanzienlijk hoger zal zijn voor meer uitgebreide modellen.

Meer informatie over werfkasten

Wanneer je meer wilt weten over specifieke werfkasten en de mogelijkheden kun je direct contact opnemen met de leverancier. Je kunt ook via onze offerte pagina direct prijzen opvragen bij verschillende elektriciens in de regio. Deze service is geheel gratis en verplicht je tot niets. Zo kun je naast de prijzen ook de diensten vergelijken van erkende elektriciens bij jou in de regio.

Vraag offertes aan voor elektriciteitswerken

Zorg voor een betrouwbare elektrische installatie en schakel een erkend elektricien in. Ga direct naar de offerte pagina en geef een omschrijving van het project. Je zult dan binnen enkele dagen meerdere offertes ontvangen van aannemers in de nabije omgeving. Deze service is gratis en vrijblijvend te gebruiken.