Elektriciteit herstellen

Hoewel een moderne elektriciteitsinstallatie niet vaak problemen geeft, kunnen er zich toch kleine problemen voordoen. Soms is een stroomgroep uitschakelen en weer inschakelen al voldoende, helaas is er soms wat meer expertise nodig. Bij mogelijk gevaarlijke situaties kun je beter een beroep doen op een ervaren elektricien, bijvoorbeeld in het geval van een kortsluiting.

Reparatie bij kortsluiting

Er zijn manieren om zelf een storing in de elektriciteit of een kortsluiting op te sporen en te repareren. Niet iedereen heeft hier de benodigde kennis voor, of besteed reparatiewerken gewoon liever uit aan een professional. Een kortsluiting opsporen is de eerste stap, een goede oplossing bedenken is niet voor iedereen even duidelijk.

Met spoed een elektricien inschakelen? Vraag direct offertes aan bij meerdere professionals in de omgeving.

Dit zijn de drie voornaamste mankementen op het gebied van elektriciteit:

  • Plotselinge kortsluiting door insijpelend water.
  • Kortsluiting bij een vals contact.
  • Aanhoudende kortsluiting vanwege slijtage in de bekabeling.

Bij dit soort voorvallen is het verstandig om direct contact op te nemen met een erkende elektricien. Ook wanneer je zelf denkt het probleem te kunnen oplossen bestaat er het risico dat de onderliggende oorzaak niet is hersteld. Wanneer er later een brand in huis mocht ontstaan kan dit ook voor problemen zorgen met de verzekering. Die kan bij een onveilige elektrische installatie bepalen om minder of zelfs niet uit te keren. Laat daarom altijd de gehele elektriciteitsinstallatie nalopen bij een kortsluiting om problemen elders te voorkomen. Houd er rekening mee dat een officiƫle keuring sowieso na 25 jaar verplicht is.

Dringende interventie/herstelling bij kortsluiting of stroompanne

Er zijn een aantal zaken waar je als klant rekening mee moet houden wanneer je besluit om meerdere offertes aan te vragen bij elektriciens in de regio. De prijs zal vaak een rol spelen, daarnaast is het ook verstandig om te letten op de vakkennis van de aannemer en het moment dat de elektricien ter plaatse kan zijn. Wanneer de stroom volledig mocht uitvallen heb je niet zoveel aan een elektricien met het laagste tarief maar een wekenlange wachttijd. Veel apparaten worden dagelijks gebruikt en kunnen niet lang zonder stroom, denk maar aan de centrale verwarming die elektrisch wordt aangestuurd. Ook de koelkast en vriezer hebben continue stroom nodig, evenals digitale televisie ontvangers.

Een minder ervaren elektricien met een goedkoop uurtarief kan toch duur uitpakken wanneer deze extra uren nodig heeft om de oorzaak te vinden en daar een goede oplossing voor te bedenken. Omdat elektriciens met spoed doorgaans op basis van uurprijs rekenen kunnen de bedragen flink oplopen bij een onervaren aannemer.

Gericht offertes aanvragen

Voorkom problemen achteraf en geef bij de offerte aanvraag al direct alle belangrijke informatie door. Denk aan:

  • Het adres van de woning.
  • De datum waarop de elektriciteitsinstallatie in gebruik werd genomen.
  • Meerdere referenties van klanten in de omgeving.
  • Een duidelijke indicatie van de kosten, bij voorkeur opgesplitst in de verschillende kostenposten.
  • De uurprijs die gehanteerd wordt met een schatting van de tijd die het in beslag gaat nemen.

Vraag direct offertes aan via onze gratis offerte pagina en vermeld erbij dat het om een spoedopdracht gaat.

Let op voor gevaarlijke situaties

Als het niet zeker is dat het probleem volledig is opgelost, maak dan ook geen gebruik van de elektrische installatie. Soms is het mogelijk de groep die problemen veroorzaakt af te sluiten. Wees terughoudend met zekeringen in en uit te schakelen, hierdoor kunnen de zekeringen oververhit raken waardoor brand kan ontstaan. In dat geval kan het probleem levensgevaarlijk worden, daarbij vallen de kosten voor herstel ook flink hoger uit.

Extra werkzaamheden uit laten voeren

In veel gevallen zal een eenvoudige kortsluiting in de elektrische installatie een grotere, onderliggende oorzaak hebben. Denk bijvoorbeeld aan wateroverlast door een lek, blikseminslag of apparaten die niet goed zijn aangesloten. Het is mogelijk dat de elektricien voorstelt deze elektriciteitswerken ook direct uit te voeren. Het is dan aan te raden om een nieuwe offerte aan te vragen voor de additionele werkzaamheden. Wanneer er meerdere opdrachten worden samengebundeld kan de prijs hoger uitvallen dan bij losse opdrachten. Je wilt niet dat een elektricien voor een kleine klus langskomt en via een omweg toch een flinke omzet wil genereren. Wanneer de elektricien zich heeft bewezen in degelijk werk, open communicatie en alle afspraken nakomt is het uiteraard prettig dat je vaker een beroep kunt doen op dezelfde aannemer.

Kosten voor herstelwerken van elektriciteit

Vraag gratis en geheel vrijblijvend prijzen op bij meerdere erkende elektriciens in de omgeving via onze offerte pagina. Wanneer het een spoedopdracht betreft kun je dat direct vermelden op de aanvraag.